Många nya investeringar i gång- och cykelvägar

Investeringar i hållbart resande, är investeringar i bättre klimat och förbättrad folkhälsa.

 – Att gå eller cykla från en målpunkt till en annan är en av de viktigaste formerna av fysisk aktivitet eftersom det bidrar till den vardagsmotion vi så väl behöver för att må bra. Gång och cykel är också miljövänliga transportsätt och bidrar till hållbar utveckling. Vi behöver även göra det mer attraktivt att resa med tåg och buss i stället för att alltid välja bilen, säger Niklas Bergström, stadsbyggnads-
kontoret. 

Den 11 december flyttar busstrafiken in till hjärtat av Stenstan nära verksamheter med förbättrad belysning och öppna ytor. De bidrar till att området blir tryggare. 

Den nya tågstationen i Njurundabommen har inneburit att det blivit lättare att välja tåg i stället för bil. Hur transportsystemet utformas och de investeringar som görs kopplat till detta påverkar alltså både vår hälsa och vår miljö. 

Under 2023 kommer Sundsvalls kommun bland annat att investera i gång- och cykelväg längs Tegelvägen, Skönsbergsvägen, Tunabäcksvägen och gångpassage längs del av Sjötullsallén, Norra kajen. Under 2024 finns en plan för gång- och cykelväg längs Klökanvägen och Esplanaden. Dessutom arbetar kommunen med upprustning av stadsdelar där Kovland står näst på tur och där Hagavägen finns med under 2024. Dessutom genomförs flera mindre punktinsatser i kommunen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s