Hallå där företagen, bryr ni er om kollektivt resande?

Sundsvalls kommun kommer i år att besöka större företag och arbetsplatser i Sundsvall för att få fler att åka kollektivt. Detta är ett led i att skapa ett mer hållbart samhälle. Vi ställde frågan redan nu till några större företag. Är det här en fråga som ert företag arbetar med?

– SCA bedriver ett omfattande hållbarhetsarbete och arbetar på olika sätt för att utöka vår positiva klimatnytta, som i dag är strax över 10 miljoner ton koldioxid per år. På transportsidan ser vi att den största klimatnyttan ligger i det systematiska arbetet att minska utsläppen från tunga fordon i verksamheten. Vi ser positivt på kollektivt resande, men eftersom våra medarbetare bor utspritt över en stor geografisk yta och av våra verksamhetsplatser runt om i norra Sverige är förlagda till platser med begränsat utbud av kollektivtrafik så har vi så här långt jobbat med en bilpolicy som styr persontransporter mot fordon som antingen är elektrifierade eller har en lägre utsläppsprofil.

Anders Edholm, kommunikationsdirektör, SCA

– För oss är det viktigt att både kunder och medarbetare enkelt kan ta sig till vårt kontor. Vi skulle därför aldrig komma på tanken att etablera oss där det inte finns anslutningar med kollektivtrafik. Vi värnar också friheten att själv välja transportmedel och för många är det bilen som är bäst.
– Ett flertal som jobbar hos oss bor i Härnösand och av dem är det vanligt att åka buss. Vi är jätteglada att det finns hållplatser i båda riktningar alldeles intill kontoret. Vill också nämna en bra dialog vi hade med kommunen som gjorde att det skapades ett övergångsställe på en livligt trafikerad väg intill oss.

Carina Svensson, kundservicechef, Skandia Sundsvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s