Härliga Kovland växer och får kärlek

Kovland fortsätter att växa och Sundsvalls kommun har nu ett tiotal småtomter till salu i området samtidigt som Trafikverket förbättrar framkomligheten på väg 86.

Text: Agnes Waiswa  Foto: Katarina Lövgren

Läge att flytta till Kovland?

Förutom tomterna som finns till salu så genomför Trafikverket omfattande säkerhetsåtgärder på vägen förbi Kovland. Just nu pågår arbete med att bredda och räta ut delar av väg 86 samtidigt som Trafikverket planerar en gång- och cykelväg som ska binda ihop Bergsåker med Kovland. 

Byggplats har träffat Håkan och Astrid Högback som köpte en tomt i Kovland 1991 och de har inte ångrat sig sedan dess:

– Vi hade ingen anknytning till Kovland innan vi flyttade hit och hade inte alls några planer på att köpa tomt och bygga hus. Men vår dotters kompis förälder tipsade oss om dessa tomter och vi slog till, berättar paret Högback.

Hjälps åt med allt 

Den största anledningen till att paret har trivts så bra beror på den starka gemenskapen bland både vuxna och barn i Kovland:

– Vi har en otroligt bra grannsämja i området. Till exempel så tar vi hand om varandra, delar på verktyg och redskap och hjälps åt med allt från snöröjning till skjutsar, berättar Håkan.

Håkan och Astrid förklarar att Kovland även har varit fantastiskt för deras två flickor att växa upp i: 

– De flesta som flyttade till området hade barn och alla lekte med alla, trots att de inte var i exakt samma ålder. Dessutom deltog de flesta barn i idrottslivet i Kovland vilket stärkte gemenskapen ännu mer, säger Astrid.

Eftersom paret har trivts så bra undrar man ju om det inte finns några nackdelar alls med att bo i Kovland:

– Jodå, det är framför allt inte särskilt smidigt att åka någonstans med kollektivtrafiken så man skulle ju önska att det gick fler bussar, erkänner Håkan och Astrid.

När Astrid och Håkan köpte sin tomt fanns totalt 21 tomter till salu i deras område. Det andra området, Flata, fanns redan med i planeringen när paret Högback byggde sitt hus och paret välkomnar fler Kovlandsbor.

– Det är roligt att Kovland växer men det har tyvärr varit mindre roligt när de byggt om väg 86. Dels är det ju strul med trafiken, dels bor vi alldeles intill vägen och det har slamrat och dammat något förfärligt, men det kommer ju bli jättebra i slutänden, säger Håkan och Astrid,
skrattar lite och lägger till: men den utlovade gång- och cykelvägen från Bergsåker är efterlängtad. 

LEDIGA TOMTER

De tomter som det berättas om i artikeln väntar på nybyggare. Klicka här för att hitta lediga tomter i Sundsvalls kommun!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s