Tryggare kan ingen vara

När resenärer sätter betyg på Sundsvalls nya centralstation har allt blivit bättre jämfört med tidigare. Ett av områdena som förändrats i starkt positiv riktning är upplevelsen av trygghet.

Fastighetsbolaget Skifu gjorde en kundnöjdhetsundersökning 2019 kring upplevelsen av Sundsvalls Central-
station. I år gjordes en ny undersökning, och även om en förväntan fanns att resenärerna skulle uppskatta den nyrenoverade miljön är resultatet överraskande positivt.

På ett index upp till 100 har det totala betyget ökat med 28 poäng, från 51 till 79. När det gäller området trygghet har ökningen varit 27 poäng, från 52 till 78. 

– Vi har lagt stor vikt vid trygghetsfrågorna och har haft ett gränsöverskridande samarbete med bland andra olika kommunala verksamheter, Polisen och Din Tur, säger Urban Simander, infrastrukturförvaltare på Skifu.

En ljus och öppen miljö ökar känslan av trygghet. Närvaron av trygghetsvärdar är också en viktig pusselbit i Skifus trygghetsarbete.

– Det är så klart glädjande att få ett kvitto på att satsningarna har fallit väl ut, men enkäten blir också ett verktyg i vårt fortsatta arbete med att utveckla stationen, säger Urban Simander.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s