Ökat resande på räls från Njurunda

I december i fjol började X-trafiks tåg stanna på Resecentrum i Njurunda. Det är den nya mötesplatsen i Dingersjö med dubbla spår som gör det möjligt att göra stopp i Njurunda utan att skapa problem på den redan hårt belastade ostkustbanan.

Och det är en hel del som tagit chansen att kliva på i Njurunda. Statistiken för påstigande från Njurunda ser ut så här:

  • December – 186 st
  • Januari – 220 st
  • Februari – 254 st
  • Mars – 537 st
  • April – 527 st (fram till 25 april)

Det har alltså varit betydligt fler resenärer som klivit på i Njurunda de senaste månaderna mot hur det var i början. X-trafik gör sju stopp i båda riktningarna på vardagarna, fyra stopp på lördagar och fem stopp på söndagar. Det tidigaste stoppet på vardagar in mot Sundsvall har varit 8.30. Det har en del tyckt varit lite för sent. Men från och med den 15 augusti så kommer SJ att stanna med sitt morgontåg mot Sundsvall, med preliminärtid 7.25. Från Resecentrum i Njurunda utgår även bussar. Som jämförelse kan nämnas att det i mars var 3 270 passagerare som tog bussen från Resecentrum i Njurunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s