Trion som utvecklar Norra kajen

Norra Kajen-området utvecklas i ett samarbete mellan Stadsbyggnadskontoret och Norra Kajen Exploatering AB. Bolaget Norra kajen Exploatering AB är ett helägt kommunalt bolag som säljer byggrätterna på Norra Kajen. Från Stadsbyggnadskontoret har vi projektledarna Eva Risberg och Georg Börlin, och från bolaget vd:n Olof Nyberg. Vi ställde några frågor som de fick svara på gemensamt.

Hur går arbetet för er? 
– Arbetet går bra. Vi upplever att  de boende i området tycker om miljön. Dessutom får man många kommentarer från människor i Sundsvall som tycker att det har blivit fint efter kajstråket. Det är ju en dröm att få vara del av ett projekt som kommer att leva länge och där vi tillsammans med andra får utveckla detta.

Vilka är de största utmaningarna med att utveckla Norra kajen?
– Att få med allt det som behövs i denna nya stadsmiljö och stadsdel: bra bostäder, parker, plats för cyklar, bilar, bussar och fotgängare.

Tidigare var det sagt att det skulle bli 2 500 bostäder i stadsdelen, men nu har siffran höjts till 3 000. Kan det bli ännu mer?
– En realistisk siffra är nog drygt 3000 bostäder.

Har ni någon drömetablering?
– Sundsvall saknar idag en plats där kulturevenemang, konferenser och andra större event kan hållas. Samtidigt behöver vi en modern märkesbyggnad i staden. Vad vore bättre än ett riktigt smycke vid vattnet i vår stad?

Något mer att tillägga om Sundsvalls nyaste stadsdel?
– Vi hoppas att alla Sundsvallsbor kan hitta hit och uppleva kajstråket, och naturligtvis, att alla boende trivs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s