Stort intresse för villatomter i Söråker

Det är inte bara nya lägenheter som ska byggas i Söråker. Försäljningen av villatomter har satt fart ordentligt.
Företagsamma paret Daniel och Jenny Lindström byggde först ett eget drömboende. Sedan köpte de en tomt där de nu bygger en villa för att sälja och som om inte det vore nog har de bokat ytterligare en tomt.

Text: Anders Lövgren  Foto: Katarina Lövgren

I en artikel på sidorna här intill berättar vi om det stora bostadsprojektet som Timråbo drar igång mitt i Söråker. Parallellt med det så har Timrå kommuns försäljning av villatomter i området tagit fart.
– 2008 hade vi 22 villatomter med utsikt över Klingerfjärden klara till försäljning. Det såldes några i början, men sedan har det i stort sett varit stiltje. Nu har det satt rejäl fart och vi har bara sju tomter kvar, säger David Östlund, mark- och exploateringssamordnare, Timrå kommun.
Två av tomterna köptes av Daniel och Jenny Lindström, som dessutom bokat en tredje. De flyttade till Söråker för 15 år sedan och köpte ett lite mindre hus, men när tre barn i tur och ordning utökade familjen så bestämde de sig för att bygga nytt och större.
– Fast egentligen så var tanken att vi först skulle bygga ett hus och sälja, men vi tyckte det blev så bra så vi behöll det. Vi gjorde en affär med oss själva, berättar Daniel Lindström.
När det var gjort så fanns idén kvar att bygga och sälja, och då köpte de en annan tomt och nu har bygget av en villa påbörjats där.
– Det blir en enplansvilla på 133 kvadratmeter. Det är roligt att bygga hus, efterfrågan stiger på boende i Söråker och därmed också prisbilden, säger Daniel Lindström när han ska förklara tankarna bakom projektet.

Ingen stor prisskillnad

Han är hantverkare med egen firma och med badrum som specialitet, men den har han satt vilande medan han engagerar sig i villabyggandet. När hus nummer 2 är byggt ska enligt planen också hus nummer 3 byggas och säljas.
Nu har också hans fru Jenny börjat arbeta i byggprojekten och har enligt hennes egna ord rollen som hantlangare och assistent. Många moment i ett husbygge är svåra att utföra på egen hand, till exempel att lyfta stora takskivor på plats, och att vara två underlättar och effektiviserar mycket säger de båda. 
Tomterna som är kvar till försäljning kostar 300 000 kronor och är cirka 1 100 kvadratmeter stora. David Östlund på Timrå kommun har goda förhoppningar att de ska säljas snabbt.
– Först och främst har folk fått upp ögonen för hur bra läget är på sydvästsluttning mot Klingerfjärden. Sedan är det inte längre så stor prisskillnad på ett nybyggt hus och ett bättre begagnat eftersom de priserna stiger. Tilläggas bör att tomtpriserna är relativt låga med tanke på det fina läget, säger han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s