Ny förening för byggfrågor

En grupp engagerade personer inom byggbranschen har startat Sundsvalls Byggnadsförening för att diskutera och påverka i byggfrågor.
– Vi vill skapa ett forum där precis alla som är involverade i eller intresserade av byggnation och samhällsutveckling träffas över gränserna, säger föreningens ordförande Anders Göransson. 

Sundsvalls Byggnadsförening, SBF, är egentligen ingen ny företeelse. En slag förlaga, Sundsvalls Byggmästarförening, bildades redan 1921 och var vid liv fram tills för 20 år sedan då organisationen Sveriges Byggindustrier bildades. Nu är det dags att blåsa liv i verksamheten igen, fast på ett nytt sätt.
– Historiskt så var föreningen till för arbetsgivare i byggbranschen, men nu bjuder vi in alla med intresse för byggnation och stadsutveckling. Enkelt uttryckt hoppas vi att en stadsbyggnadsdirektör, en snickare och en politiker ska kunna träffas på våra möten och utbyta tankar om det som pågår i Sundsvall på byggfronten, säger Anders Göransson som är ordförande i SBF och även vd i Castanum Förvaltning.
Han poängterar att en viktig anledning till att bilda en förening för branschfolk och privatpersoner är att komma runt eventuella låsningar som kan finnas i andra sammanhang.
– När vi representerar ett företag, en arbetsgivarorganisation eller ett politiskt parti så förhindras tyvärr ofta det enkla och öppna samtalet på grund av olika agendor. Nu ser vi fram mot mer fria samtal och idéutbyten, säger Anders Göransson.
Föreningen kommer företrädesvis att ha sina möten på Villa Marieberg. Seminarier med föreläsningar av personer med anknytning till byggprojekt och andra aktiviteter med koppling till byggbranschen kommer att erbjudas till medlemmarna. Planerad start hösten 2021. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s