Bild av utsikten för de boende i de nya lägenheterna.

Här byggs 50 lägenheter i bästa läge

Det har inte byggts lägenheter i Söråker sedan 1960-talet, men nu är det dags. Två toppmoderna punkthus med runt 50 lägenheter ska upp mitt i samhället.
– Norrlands bästa solsida, säger Timråbos vd Micael Löfqvist.

Text: Anders Lövgren 

Bostadsmarknaden i Söråker är hetare än på länge, vilket har satt fart på byggplanerna hos bostadsbolaget Timråbo.
– Det finns många äldre husägare i Söråker som vill sälja villan men bo kvar på orten. Och då behövs nya, bekväma och moderna alternativ, säger Micael Löfqvist.
Mitt i Söråker, tvärs över vägen från Ica, har Timråbo en grupp flerbostadshus och i området finns en oanvänd byggrätt som samlat damm i många decennier. Nu ska spaden i jorden.
– Upphandling av entreprenaden ska vara genomförd under kvartal 3 2021 och byggstart hoppas jag blir vid årsskiftet. De första hyresgästerna ska enligt plan flytta in vid årsskiftet 2023-24, säger Micael Löfqvist.
Bostäderna som byggs blir ettor, tvåor och treor. Husen får fem eller sex våningar och utsikten mot Klingerfjärden från inglasade balkonger blir garanterat ett tungt argument i marknadsföringen. Men Timråbos vd tror att det är mycket annat som kommer att locka med läget. Till exempel nöjen.
– När det inte är pandemi så är det promenadavstånd till herrgårdens after work en fredagkväll, eller till en livesänd operaföreställning på Folkets hus. Och vill man ta en charterresa utomlands så är flygplatsen bara en kort taxiresa bort. Det finns kort sagt rätt mycket att roa sig med, säger han.
Intresset för lägenheterna har varit stort efter att nyheten om nyproduktionen började spridas, men det är inget som förvånar Micael Löfqvist. 2019 gjorde Timråbo en marknadsundersökning i Söråker, och den visade tydligt att det finns en stor efterfrågan på nya bostäder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s