”Vi vill att sundsvallsborna ska vara stolta över att det satsas så mycket”

Trafikverket och Sundsvalls kommun tar återigen hjälp av emojis för att informera om de stora infrastruktur- och byggprojekten som pågår. 
– För att nå ut till en bredare målgrupp har vi valt ett modernare sätt att kommunicera med en ton av humor, säger Marie Lundqvist på Trafikverket.

Förra året syntes en serie emojis på bland annat ljustavlor och i sociala medier som visade olika känslouttryck över byggstöket i Sundsvall. Nu är de tillbaka.
Marie Lundqvist, kommunikatör på Trafikverket, förklarar varför.
– Vi fick en sådan positiv återkoppling förra gången, Många uppskattade vårt nya och lättsamma sätt att kommunicera med en ton av humor. Känslan vi förmedlar med emoji och text är lätt att ta till sig och har hög igenkänning. Ibland behöver man le lite mitt i allt byggstök som påverkar mångas vardag, säger hon.

Varför använda emojis i kommunikationen?
– Vi har ett uppdrag att kommunicera vad som händer och vi behöver nå ut med vår information om nyttan med projekten och hur de påverkar trafikanterna under byggtiden, säger Marie Lundqvist.
Hon påpekar att emojis är något som de flesta oavsett ålder känner till.
– Det gör att vi kan nå ut till en bredare målgrupp. Vi tror att fler Sundsvallsbor tar till sig informationen på ett bättre sätt då den är enklare och mer lättförståelig. Den skapar nyfikenhet
och upplevs som spännande och lite rolig.  

Vad vill ni säga med kampanjen?
– Vi vill förmedla att när det väl är klart kommer det bli toppen! Men på vägen dit blir det ganska stökigt. Det är bara att vara ärlig, ibland blir det till och med superjobbigt. 
Kampanjen andas också framtidstro.
– Vi vill att sundsvallsborna ska vara stolta över att det satsas så mycket på Sundsvall. Att du, när du sitter i kö förbi byggarbetsplatserna, ska se nyttan när allt är klart. Som vi säger i kampanjen: ”En stad som växer är en stad som mår bra.”, säger Marie Lundqvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s