Inflyttning i Bommen nästa sommar

I centrala Njurundabommen tar Mitthems nybygge form. Nästa sommar är det klart för inflyttning i de 30 nya lägenheterna. 

Betongstommen är på plats och den förbipasserade flanören på Njurundavägen kan ana den totala volymen på huset som byggs mitt emot Ica. När det står klart nästa sommar kommer fyravåningshuset att innehålla 30 lägenheter: ettor, tvåor och treor.
Torbjörn Sjödin, projektledare vid Mitthem, räknar med ett stort intresse för de nya lägenheterna.

Första huset med hiss

– Njurundabommen är ett område på tillväxt. Men det här är faktiskt det första nybygget av flerfamiljshus i Bommen på många år och det första hyreshuset som får hiss, något som efterfrågats av många, inte minst äldre, säger han.
Entreprenör är NCC och huset byggs utifrån ett koncept för nyckelfärdiga bostadshus som tagits fram av Sveriges kommuner och regioner, SKR, via en nationell upphandling. Därmed kan byggtiden kortas och kostnaderna pressas. Mitthem kalkylerar också med statligt investeringsstöd för projektet.
Hyresnivåerna är redan klara, där en etta på cirka 35 kvadratmeter får en hyra på 4595 kronor i månaden och en tvåa på drygt 50 kvadrat får en hyra på 6681 kronor. Förbrukning av el och vatten tillkommer.

Hög standard

– Lägenheterna får genomgående hög standard, ljusa färger på väggar och ekparkett i golv, kakel och klinker i badrum. Alla lägenheter har också en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, egen balkong samt tvättmaskin och torktumlare, säger Torbjörn Sjödin.
Den som är intresserad av att bo i huset kan ställa sig i Mitthems kö redan nu men får vänta med att anmäla sig till i höst då Mitthem öppnar sin bokning. Inflyttning beräknas ske sommaren 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s