Ett hus med historia öppnar igen

Mörkblommiga tapeter bidrar till det genuina intrycket på Västra station, liksom detaljer som svarta strömbrytare i bakelit och mässingvred på de flänsade elementen. Till och med ute­serveringen på husets västra sida är tillbaka, återskapad efter bilder från 40-talet.
Urban Simander, projektledare på SKIFU, berättar att ambitionen, så långt det är möjligt, varit att återställa huset från 1885 i dess originalskick. 
– Med café och väntsal kommer huset att återfå sin tidigare roll som en mötesplats. Det är ett hus med historia och det vill vi ska märkas när man kommer in, säger han.
En del av renoveringen får dock vänta till sommaren. Det gäller den röda tegelfasaden som då ska tvättas och återfå sin gamla lyster.

Fakta/Västra
Hela området har fått en rejäl ansiktslyftning. En till perrong och en ny passage över spåren har byggts liksom nya pendlarparkeringar och en gång- och cykelväg. 
Den 10 december blir det ett gemensamt firande på platsen med SKIFU, Mittstråket, Trafikverket, stadsbyggnadskontoret och socialtjänsten.

Här är det också klart!

Gamla E4
Den första  etappen, mellan Skönsberg och Selångersån är körklar, även om det återstår arbeten som ska göras till våren: planteringar, grönytor, sista asfaltslagret och linjemålning, arbeten som kommer att påverka framkomligheten för trafikanter. Den andra etappen, mellan Selångersån och resecentrum, planeras börja byggas under våren 2020.

Bosvedjan
De två första hyreshusen med 88 lägenheter som Mitthem bygger i Bosvedjan står klart för inflyttning i december. I nästa etapp vill Mitthem bygga ytterligare tre huskroppar i området med cirka 130 lägenheter. Även Amasten vill bygga hyreshus i området.

Nytt p-hus
Vid Landsvägsallén mittemot centralstationen har SKIFU byggt ett nytt parkeringshus med 450 platser som kommer att öppna för allmänheten den 18 december. Ombyggnaden av det intilliggande kontorshuset fortsätter och ska stå klart under våren 2020.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s