Nytt p-hus

Bygget av det nya parkeringshuset i kvarteret Stuvaren mitt emot Centralstationen pågår Stuvaren 08 Foto Anna Thorsför fullt. Det kommunala fastighetsbolaget SKIFU bygger ett nytt parkeringshus med 450 platser och renoverar tegelhuset intill som också byggs på med en extra våning.
Det nya parkeringshuset ska stå färdigt vid årsskiftet och får såväl motor-värmare som elbilsladdning. Det nya bygget får en fasad i glas och betong och en avancerad led-belysning gör det möjligt att växla färg i fasaden.
I projektet ingår även en ombyggnad av det befintliga kontorshuset som byggs på med en extra våning och får ett nytt tak. Dessutom görs gräv-arbeten på husets norra sida vilket gör att den nuvarande källarvåningen hamnar i markplan.
Totalt investeras cirka 180 miljoner kronor i ny- och ombyggnad av kvarteret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s