Bergsåker

Väster om stan pågår ett par stora infrastrukturprojekt när Trafikverket både bygger ny E14 och ett triangelspår för järnvägen.
Triangelspåret i Bergsåker är en viktig del i det så kallade Sundsvallspusslet som syftar till att underlätta för godstransporter i regionen. Det är en miljardsatsning för att skapa effektivare och hållbarare transporter till och från Sundsvalls hamn.
Järnvägsprojektet i Bergsåker innebär att ett 1,7 kilometer nytt järnvägsspår byggs som knyter ihop Mittbanan med Ådalsbanan. Två broar byggs, över Selångersån och Timmervägen.
Det är främst bygget av bron över Timmervägen som kommer att påverka trafiken som får en tillfällig förbifart under större delen av byggtiden.

All trafik drabbas
I sommar kommer även delar av Västra vägen att stängas av för all trafik, även för gående och cyklister (under 24 juni-14 juli) i samband med schaktningsarbeten för Hulibäcken.
Bygget påverkar även stigarna på båda sidorna av Selångersån, som är populära rekreationsstråk. Här går också St Olovsleden förbi. Leden mellan befintlig järnväg och Timmervägen kan inte nyttjas under byggtiden utan gående hänvisas till andra gångstråk. En tillfällig bro över ån har byggts för att underlätta för
vandrare.
Bygget av den nya sträckningen för E14 pågår också i området. Den första etappen mellan Nacksta och Blåberget blir en sex kilometer lång fyrfilig motor­trafikled och i sommar görs bland annat sprängningar på sträckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s