Byggstök väst på stan

Det händer mycket även väst på stan. I området runt Västra station rustas hus, vägar och byggs nytt vid spåren. 
Text och foto: Thomas Ekenberg

Trafikverket, Sundsvalls kommun och det kommunala fastighetsbolaget Skifu är inblandade i upprustningen av området runt stationen.

• Trafikverket ansvarar för spåren och har redan byggt en ny säkrare gång­passage över spåren med fällbara bommar. Dessutom byggs en ny plattform och ett nytt uppställningsspår. Allt för att göra spårområdet säkrare men också för att kunna klara en ökad tågtrafik. Klart hösten 2019.

• Sundsvalls kommun ansvarar för området runt stationen och gör flera förbättringar för gående och cyklister. Bland annat byggs en ny passage över Norra järnvägsgatan och gång- och cykelbanan längs gatan västerut rustas upp. Dessutom byggs nya pendlarparkeringar väster om stationen. Kommunens arbeten väntas genomföras under nästa år.

• Skifu äger det gamla stationshuset som stått tomt i många år och har gjort en utredning för att se hur stort renoveringsbehovet är av det gamla huset, som är byggt kring 1885. Renoveringen ska enligt plan vara klar nästa sommar.

Ombyggnaden av Skolhusallén påverkar också boenden väst på stan, då möjligheter till vänstersvängar har byggts bort på gatan.
Dessutom får stadsdelen nya invånare – åtminstone under dagtid – då eleverna från Södermalms skola har flyttat till Åkersviksskolan, medan deras skola renoveras. Kommunen har byggt ett övergångställe i korsningen Floragatan-Södra Järnvägsgatan och ett farthinder mellan Västra station och Åkersviksskolan för att förbättra säkerheten för skolbarnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s