Äntligen! Simhallen öppnar

I december invigs den nya simhallen i Sundsvall.  Efter mer än två års väntan kan motionärer och tävlingssimmare äntligen inta badet igen.
– Och äntligen har vi ett komplett badhus med simhall, äventyrsbad och relax, säger projektledaren Anna Rydén på Drakfastigheter.

Det var för drygt två år sedan, i september 2016, som den gamla uttjänta simhallen började rivas.
– Rivningen blev mer komplicerad än väntat, bland annat för att delar av den gamla grundläggningen återanvänts i det nya bygget. Sedan hittade vi också stora mängder asbest i den gamla byggnaden vilket krävde ett omfattande saneringsarbete och försenade bygg­starten, säger Anna Rydén på Drak­fastigheter, som varit projektledare för bygget.
Efter rivningen har dock arbetet gått enligt plan.
– Vi har uppnått det vi eftersträvade, att skapa en helhet tillsammans med Himlabadet. Äventyrsbadet och relaxen hänger ihop med den nya simhallen med en gemensam entré men också genom materialval och färgsättning. Vi har också kunnat dra nytta av de erfarenheter som personalen på Himlabadet bidragit med, säger Anna Rydén.
Flera smarta och flexibla lösningar är en följd av detta. Bland annat har relaxen fått större ytor och nyttjar lokaler i nya simhallen som även kan användas för funktionärer och sekretariat vid tävlingar.
– En annan unik lösning är de flexibla startpallarna som kan skjutas i sidled och anpassas efter tävling och träning.
Ända sedan 2010 när Himlabadet invigdes har planerna på en andra etapp med en ny simhall funnits. Den nya simbassängen blir nästan fyrkantig, lika lång som förut, 25 meter, men 25,4 meter bred.
Bygget av den nya simhallen har kostat cirka 160 miljoner kronor och har genomförts som en delad entreprenad.
– Det innebär att vi har haft många parter inblandade och olika entreprenörer för bygg, el, ventilation och så vidare. En totalentreprenad, som vi hade planerat först, blev för dyr. Genom en delad entreprenad kunde vi genomföra bygget, säger Anna Rydén.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s