Västra station får nytt liv

Västra station får ett rejält lyft när Trafikverket, Sundsvalls kommun och Skifu tillsammans rustar stationsområdet.

Trafikverket har redan genomfört delar av projektet som den nya gångpassagen över spåren med fällbara bommar och fortsätter senare i år med att bygga en ny sidoplattform och ett nytt 110 meter långt stickspår väster om stationen i ett led att öka kapaciteten för järnvägen.
Kommunen kommer nästa år att bygga en ny asfalterad pendlarparkering väster om stationshuset och en ny cykelparkering. Dessutom blir det en upprustning av gång- och cykelvägen längs Norra Järnvägsgatan, ett arbete som eventuellt drar i gång redan i höst.
Satsningarna är en del av ett antal åtgärder som delvis finansieras via EU-projektet Mittstråket med syftet att bidra till ökad säkerhet, kortare restider och mer gods på Mittbanan mellan Sundsvall och Storlien.
Själva stationshuset får också nytt liv. Byggt cirka 1885 och i drift som stationsbyggnad fram till mitten av 60-talet är det ett av Sundsvalls äldsta hus. Fastighetsägaren Skifu har beslutat att renovera byggnaden och vill se kafé, kiosk eller någon annan slags verksamhet i huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s