Byggstart närmar sig för E14

Vägplanen för den första etappen av nya E14 mellan Sundsvall och Stöde har vunnit laga kraft. Inga överklaganden kom in och Trafikverket håller nu på att upphandla en entreprenör för jobbet.

Ombyggnaden av E14 mellan Timmervägen och Stöde är indelad i tre delsträckor och en rastplats. Den första delen, som nu har fått grönt ljus, omfattar en ny fyrfilig mötesfri väg på en sträcka av drygt sex kilometer mellan Timmervägen och Blåberget.
– Den nya vägen byggs för att öka trafiksäkerheten och förbättrar framkomligheten för fordon och oskyddade trafikanter, berättar Trafikverkets projektledare Ulrika Sundgren.
Den nya vägen byggs söder om den nuvarande och innefattar två nya planskilda korsningar, en vid Timmervägen/E14 och en vid Blåberget med nya gång- och cykelvägar.
Att bygga den nya vägen skild från dagens E14 har fördelar både för vägbyggarnas arbetsmiljö och för trafikanterna som under stora delar av byggtiden kommer kunna fortsätta köra där de kör i dag.
Byggstart beräknas kring till årsskiftet 2018/2019 och sträckan kan då stå färdig 2021.
– Om cirka två år, när trafiken flyttas över till den nya vägen, kommer den nuvarande E14 att byggas om och anpassas till sin nya funktion. Bland annat kommer vägen att byggas om så att gång- och cykeltrafiken kan ske på de en meter breda vägrenarna, säger Ulrika Sundgren.
Arbetet med att ta fram vägplaner för de två övriga delsträckorna mot Stöde pågår. De delarna byggs som mötesseparerad 2+1 väg, I Stöde planeras också för en ny rastplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s