Letar lösningar för Juniskärsvägen

Problemen på Juniskärsvägen har varit en följetong de senaste åren. Nu tittar Trafikverket på lösningar för de olika delsträckorna.
– Inriktningen är att börja med att åtgärda första sträckan längs Dövikssjön, säger Ingela Öhrling, samhällsplanerare på Trafikverket.

Juniskärsvägen har varit under diskussion under många år. Många tycker att vägen är i dåligt skick och vill att den rustas upp. Men en upprustning leder förmodligen till högre hastigheter. Därför måste man samtidigt planera för trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter. Sedan kommunen i sin översiktsplan pekat ut området som intressant för mer bebyggelse har Trafikverket även en dialog med kommunen om utvecklingen av denna väg.

– Problemet är att vissa sträckor har dålig stabilitet och bärighetsbrister i vägkroppen. Därför kan man inte bara göra ytliga vägförbättringar utan det måste till ett större förbättringsarbete, säger Ingela Öhrling, samhällsplanerare på Trafikverket.

Just nu tittar Trafikverket på olika delsträckor och ser efter vad och när åtgärder kan göras. De hoppas kunna göra första sträckan nästa år.

– Vi vill även kunna göra en bättre gång- och cykelbana, men i dagsläget vet vi inte om det är möjligt beroende på tillgången på pengar och behovet av en vägplan, säger Ingela Öhrling.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s