Elcyklist javisst!

Maria Sällström har sadlat om och cyklar nu med elcykel. Hon har alltid föredragit två hjul och ser stora fördelar med lite extra elkraft i vardagen.
– Det är som att cykla i medvind, hela tiden, säger hon
TEXT OCH FOTO: OSCAR ERIKSSON

Maria Sällström har alltid prioriterat cykeln. Tidigare hände det att hon valde bilen, speciellt under årets kallaste och mörkaste månader. Men med elcykel är det ingen konst att ta sig fram. Och de största fördelarna är motionen och friska luften, menar Maria Sällström.

– Många har fördomarna om att det skulle vara som att köra en moped, så är det inte. Cyklar man med en elcykel så krävs det att man trampar och hjälper till, säger hon.

Inspirerar andra

Det var i höstas som Maria Sällström fick upp ögonen för elcykling. Efter att hon lånat en av Sundsvalls kommuns elcyklar bestämde hon sig för att köpa en egen. Det är en investering som är värd alla pengar menar hon och vill inspirera andra att börja cykla mer.

– Jag brukar låna ut cykeln till mina arbetskollegor och det är många som tycker att det är roligt och blir inspirerade. Men jag vill även uppmuntra mina barn till att cykla, säger hon.

Själv har hon cirka fyra kilometer från bostaden i Granloholm till arbetet. Med ett fulladdat batteri tar hon sig till och från jobbet under en veckas tid. Bilköerna slipper hon och parkeringsplatsen på arbetet är uppsagd.

– Även om motionen är min största drivkraft så får man inte glömma bort att man gör en insats för miljön. Man bör fråga sig själv om man verkligen behöver ta bilen, speciellt under kortare resor inne i stan, säger hon.

Projektchefen med extra energi

Namn: Maria Sällström
Ålder: 38 år
Bor: Granloholm
Gör: Projekt- och utvecklingschef på MittSverige Vatten & Avfall
Familj: Man och två barn
Fritid: Friluftsliv och träning i olika former, helst tillsammans med familjen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s