Vi hittade lugnet och livskvaliteten i Matfors

Martin och Matilda Gelfgren fastnade direkt för huset i Matfors. Att ha skogen bakom huset, ett centrum i närheten samtidigt som de kan pendla till jobben i Sundsvall är livskvalitet.
– Det är lite bykänsla och samtidigt finns allt vi behöver här, säger de.
TEXT: ANNIKA SOHLANDER FOTO: OSCAR ERIKSSON

Sjuksköterskan Matilda och undersköterskan Martin möttes flyttade de ihop i centrala Sundsvall. Men ingen av dem trivdes särskilt bra och de delade en dröm om ett lantligare boende. Matilda växte upp byn Gargnäs nära Lycksele och Martin föddes i Sollefteå men växte upp på Alnö. När de började snegla på att köpa hus visste de vad de letade efter.

– Det viktigaste för oss var att bo lite för oss själva och komma bort från staden. Och vi hade ett absolut krav. Att det skulle vara bra bussförbindelser så att Martins äldste son August skulle kunna ta sig till skolan i Sundsvall, säger Matilda.

De åkte på visningar i Njurunda och Kovland utan att hitta något som kändes rätt. Till slut hittade de sitt drömboende. Redan när de körde in på uppfarten till villan de numera bor i, fick de en bra magkänsla.

– Det kändes rätt direkt och vi visste att här ville vi bo!

Avskilt men nära

Huset ligger i Vattjom med gångavstånd till Matfors centrum. Innan de flyttade hade Matilda varit ytterst skeptisk till att bo i ett villaområde. Men med en stor åker och en närliggande skog får familjen ändå den avskildhet de vill ha. Samtidigt har barnen gott om kompisar i området. Både Martin och Matilda jobbar i Sundsvall och ser fram emot ombyggnationen av E14.

– Det är jättesmidigt att pendla redan nu. Vi jobbar ju på rätt sida av staden och behöver aldrig hamna i rusningstrafiken. Men förhoppningsvis blir restiden ännu kortare när E14 byggs ut, säger Martin.

De äldre barnen har Martin delad vårdnad om så de har skola och aktiviteter i Sundsvall. Men tvillingarna Theodor och Othilia som föddes hösten 2016, kommer bli en del av Matfors idrottsklubbar. En skridskobana finns fem minuter bort och i centrum finns badhus, gym och flera butiker.

– De kommer att gå i förskola och skola här och det känns bra när den dagen kommer att det finns så mycket aktiviteter för barn, säger Matilda.

 

Familjen Gelfgren

Martin, 40, undersköterska på Hospice och Matilda, 28, sjuksköterska på rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall. Martins barn August, 18 och Nils, 11 sedan ett tidigare förhållande och gemensamma barnen Theodor och Othilia som föddes 15 augusti.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s