Jag tror att fler kommer att välja Matfors

I Matfors växer framtidstron, och fler flyttar in. Här bor man på landet samtidigt som det är enkelt att pendla till jobben i staden.
– Att E14 byggs om är positivt. Jag tror att det gör det ännu mer attraktivt att bo i Matfors, säger ICA-handlaren Magnus Wikström.
TEXT: ANNIKA SOHLANDER FOTO: OSCAR ERIKSSON

Tidigare bruksorten Matfors har blivit populär. På fem år har befolkningen ökat med ett femtiotal personer samtidigt som huspriserna håller en måttlig nivå.

– Det är ett bra ställe att bo på även för den som jobbar i stan. All service man behöver, som skola, vårdcentral, apotek, finns här, säger företagaren Magnus Wikström.

Han är en välkänd profil som tillsammans med sin bror Thomas tog över ICA-butiken efter sin pappa år 2000. Omsättningen ökar ständigt och vid årsskiftet utökades butiksytan med 400 kvadratmeter till totalt 1500.

– Att vi hela tiden bygger ut och förbättrar är en signal till kunderna och till personalen att vi tror på Matfors, säger Magnus Wikström.

Affären är inte enbart livsmedelsbutik utan även en mötesplats i byn. Många av ombyggnationerna, som förbutiken, returmottagning och rymligare gångar är önskemål från kunderna.

– Det är här man träffar grannen och då ska det finnas utrymme att stå och snacka vid fruktavdelningen eller på kaféet.

Magnus Wikström driver företag i Matfors samtidigt som han är uppväxt och bor i Sörberge. Som flitig pendlare ser han fram emot att E14 ska byggas om och bli fyrfilig till Blåberget.

– Det sparar tid och det är positivt. Då kanske fler kunder också åker hem och handlar här.

Han tycker att det är positivt med det nya landsbygdsprogrammet och att det satsas på exempelvis nya gång- och cykelvägar, utbyggnad av fiberanslutning och kommunikationer.

– Det behövs satsningar på landsbygden där en så stor del av befolkningen i kommunen bor.

Företagarna i samhället anstränger sig gemensamt för att ge bra service och behålla ett levande centrum.

– Det finns en speciell anda här. På landsbygden där man inte har samma genomströmning är det extra viktigt att samarbeta över gränserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s